Menu
fiat spider

Fiat med åben sportsvogn

Fiat 124 Spider er baseret på Mazdas fremragende MX-5. Men designet er italiensk og motoren har fået turbo.

Udover designet, hvor Fiat’en adskiller sig markant fra Mazda MX-5, så er bilen teknisk set en Mazda MX-5. Den bygges på samme fabrik, og akselafstand og undervogn er identiske. Fiat har dog på drivlinjen valgt en markant anden løsning en Mazda. I stedet for de traditionelle sugemotorer, har Fiat valgt 1,4 liters turbomotor. I Europa vil den yde 140 hk og 240 Nm. Det placerer den midt imellem de to Mazda MX-5 udgaver med hhv. 131 og 160 hk på hestekræftsfronten, mens den på moment har 240 Nm mod den stærkeste Mazdas 200 Nm. Det kommer til at ændre oplevelsen af kraftoverleveringen. Så til dem der har vrænget på næsen af Mazdas manglende turbomotorer, så Fiat 124 Spider deres redning. Puritanerne og turbohaderne kan derimod hylde Mazda en ekstra gang. Det er en forholdsvis intelligent måde af Mazda og Fiat at fordele markedet på.

Fiat 124 Spider bliver naturligvis baghjulstrukken ligesom Mazda MX-5, og den leveres også med en 6-trins manuel gearkasse. Den bliver cirka 50 kg tungere end Mazdaen, men den er også marginalt længere og bredere, og har bl.a. et større bagagerum. De ekstra centimeter er hentet i enderne af bilen og ikke mellem akslerne.

Hent selv din brugte bil – Bilscout.dk laver en hurtig beregning Importer din egen bil fra Tyskland og få den indregistreret med det samme.

Bilscout.dk kan beregne og fastsætte afgiften på importerede biler, vi kan derfor tilbyde som kunde en fast pris med det samme og risikerer dermed ikke nogen efterregning fra Skat, som man kender det fra tidligere. Skulle der komme en efterregulering, er det vores ansvar. Ønsker du en forhåndsvurdering, køber du den i vores webshop.

Læs Mere