Menu
slide3-825x284

ALFA ROMEO MITO

QV er for Alfa Romeo, hvad GTi er for VW. Derfor er der også forventninger knyttet op på den korte, men slagfærdige modelbetegnelse, der betyder, at de i forvejen sportslige Alfa’er er blevet sat ekstra hårdt op. Det gælder også den lille Mito, der i modellens efterår fik et mindre facelift i fjor, og som også har fået en studsning i den mest hardcore version, der beløber sig til 348.500 kr. bestykket med koncernens dobbeltkoblingsgearkasse, TCT. Hjertet, som banker under QV-logoet med firkløveret, som på italiensk hedder Quadrifoglio Verde, er den letløbende 170 hk Multiair-motor, som går rigtig godt i spænd med TCT-gearet. Fiat-koncernens gearkasse, som er udviklet til at tage kampen op mod VW’s DSG-gear, var i de første versioner noget knoklet, men det har teknikerne fået taget hånd om, så skiftene nu sker ganske let og umærkeligt.

Det sker selvfølgelig med Alfa DNA-knappen skubbet fra Normal til Sport, så momentet og speederrespons øges, mens styretøjet strammes op fra halvkedeligt til direkte. Samtidig får ESC’en videre grænser, mens spærredifferentialet, Q2, der virker på bremsesystemet, fordeler kræfterne bedre.

Forfinet model

Som udgangspunkt er resten af den lille lommesportsvogn også forfinet; undervognen opleves nuanceret, så den er rimelig behagelig til hverdag, men alligevel har et fast vejgreb i skarpe sving uden at miste kadencen. Rigtige Alfa -afficionados har dog altid rynket på næsen af Mito, de anser som en maskeret Fiat Punto, og den oplevelse sidder stadig i rygraden efter nogle dage i selskab med Mito QV.

 

Related Posts
  • TESLA X
  • Nissan Pulsar 190 TeknaR
About Author

admin

Sorry no comment yet.

Leave a Comment

Hent selv din brugte bil – Bilscout.dk laver en hurtig beregning Importer din egen bil fra Tyskland og få den indregistreret med det samme.

Bilscout.dk kan beregne og fastsætte afgiften på importerede biler, vi kan derfor tilbyde som kunde en fast pris med det samme og risikerer dermed ikke nogen efterregning fra Skat, som man kender det fra tidligere. Skulle der komme en efterregulering, er det vores ansvar. Ønsker du en forhåndsvurdering, køber du den i vores webshop.

Læs Mere