Menu
tesla s

Tesla Skatteminister bøjer sig for EU – Tesla får alligevel fuld afgiftsrabat

Elbilernes luksusmærke Tesla får alligevel fuld del i den afgiftslettelse, som et flertal i Folketinget bestående af S, R, DF og regeringen i oktober blev enige om.  Aftalen fra oktober gik ud på at bevare en afgiftsrabat for elbiler, men på en sådan måde, at den del af elbilernes registreringsafgift, der ligger over 800.000 kroner, ikke skulle have afgiftslettelsen. Noget, der primært ville ramme dyre Tesla-modeller.

Mandag oplyste EU-kommissionen nemlig Skatteministeriet om, at dette loft anses for at være en ulovlig form for statsstøtte til billigere elbiler, der ligger under loftet på de 800.000 kroner.

Når afgiftsændringerne efter planen fredag skal andenbehandles i folketinget, har skatteminister Karsten Lauritzen (V) derfor aftalt med Radikale Venstre og Socialdemokraterne, at man med et ændringsforslag fjerner loftet i første omgang.

I modsat fald vil alle elbiler nemlig af lovtekniske årsager blive ramt fuldt ud af afgifter fra nytår, fremgår det af Skatteministeriets notat til forligspartierne.

Hent selv din brugte bil – Bilscout.dk laver en hurtig beregning Importer din egen bil fra Tyskland og få den indregistreret med det samme.

Bilscout.dk kan beregne og fastsætte afgiften på importerede biler, vi kan derfor tilbyde som kunde en fast pris med det samme og risikerer dermed ikke nogen efterregning fra Skat, som man kender det fra tidligere. Skulle der komme en efterregulering, er det vores ansvar. Ønsker du en forhåndsvurdering, køber du den i vores webshop.

Læs Mere